Italský chléb Focaccia

Italský chléb Focaccia mě překvapil, jak byl dobrý. Já ho dala do koláčové formy a ozdobila, jíme přeci i očima. Ale normálně se zdobit nemusí. Jen se do těsta můžou přidat sušené rajčata, nakrájené olivy a provensálské koření.
Na těsto budete potřebovat: 
– 500g hl. mouky ( já dala napůl se špaldovou, ale správně jde jen pšeničná)
– 400ml. teplé vody
– 1 bal. sušeného droždí ( nebo 1/2 kostky droždí)
– Sůl 2 a 1/2 zarovnané lžičky
– 50 ml olivový olej
 
Všechny suroviny až na oliv. olej dobře vypracujeme až se v něm dělají bublinky. Necháme vykytnout cca 30 min. Poté vložíme na vymaštěnou formu, plech a necháme ještě 10 min kynout. Prsty uděláme ďolíčky a polejeme oliv olejem.
Já ďolíčky nedělala jen jsem olejem potřela a ozdobila.
Dobrou chuť. 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *